Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

2ο ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Β΄ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ»

19  ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ «ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ» Δ.Ε.Θ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στις εργασίες του Β΄ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ, με θέμα « ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ», που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 στην αίθουσα  συνεδρίων «Αιμίλιος Ριάδης» της Δ.Ε.Θ.
   
    Το συνέδριο οργανώνεται από την Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και της Περιφερειακής  Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Κ. Μακεδονίας .Τελεί δε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης).

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
-          Ο ρόλος της Κεντρικής εξουσίας στην ανάπτυξη του Πολιτισμού
-          Συμβολή της Εκκλησίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση
του κοινωνικού αποκλεισμού
-          Μ.Κ.Ο και Κοινωνία των Πολιτών
-          Επιβίωση των Πολιτιστικών Φορέων στην εποχή της κρίσης
-          Πολιτισμική κατάσταση στο νομό Σερρών
ΣΤΟΧΟΙ
-          Ανάδειξη των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στον Πολιτισμό
-          Εθνική προσφορά Πολιτιστικών Συλλόγων – Φορέων
-          Ανάδειξη σημασίας του Εθελοντικού κινήματος
-          Επικοινωνία – συνεργασία - σύνδεση των απανταχού Σερραϊκών Συλλόγων
-          Προσανατολισμός της Σερραϊκής νεολαίας σε κοινωνικές και Πολιτιστικές δράσεις

    Το συνέδριο είναι ανοιχτό σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.  Προσδοκούμε  με τη θεματολογία, τους στόχους και τη δομή του να αποτελέσει ένα γόνιμο και επιτυχημένο πεδίο διαλόγου.
Τις εισηγήσεις καλούνται να παρουσιάσουν διακεκριμένοι Σερραίοι επιστήμονες και με τις εμπειρίες και απόψεις που θα καταθέσουν οι εκπρόσωποι των φορέων θα προκύψουν χρήσιμα αποτελέσματα.
Στο συνέδριο καλούνται να συμμετάσχουν ως σύνεδροι εκπρόσωποι Πολιτιστικών Σερραϊκών Φορέων Εσωτερικού και Εξωτερικού – εκπρόσωποι δήμων του νομού Σερρών και ενεργοί πολίτες.

    Στην απογευματινή συνεδρία θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργεί η Ομοσπονδία , στα πλαίσια του συνεδρίου, με την αυτοαξιολόγηση των Σερραϊκών Συλλόγων κατά την εποχή της κρίσης. Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε το σχετικό ερωτηματολόγιο που σας επισυνάπτουμε και να μας το στείλετε το συντομότερο δυνατό στα φαξ  2310227743 και 2310 306743 ή στα email : omosersylthes@gmail.com, jnulis@yahoo.com, moutsidoustamatia@gmail.com .




Το σύνολο των εργασιών θα εκδοθεί σε ειδικό τόμο  με τίτλο ”Πρακτικά του 2ου Πανσερραϊκού Συνεδρίου.”
   
    Με σκοπό την διοργάνωση ενός άρτιου συνεδρίου έχουν συσταθεί  επιτροπές εργασίας από το Δ.Σ της Ομοσπονδίας και εκπροσώπους των Συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας.
Η επιτυχία βέβαια ενός τόσο σημαντικού συνεδρίου δεν εξαρτάται μόνον από την Οργανωτική δομή και την θεματολογία, αλλά στηρίζεται κυρίως στη μεγάλη συμμετοχή των συνέδρων, εμπλουτίζεται με τις παρεμβάσεις και προβληματισμούς που καταθέτουν οι εκπρόσωποι των φορέων και την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών σχετικά με τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ απέναντι στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ που βιώνουμε όλοι.
   
    Για καθαρά οργανωτικούς λόγους αλλά και για την μερική αντιμετώπιση των μεγάλων δαπανών του συνεδρίου, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να προσδιορίσει μία ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ συμμετοχής συνέδρου το ποσό των 10 ευρώ.
Στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνονται:
  • Δικαίωμα συμμετοχής με κάρτα αναγνώρισης συνέδρου
  • Τσάντα συνεδρίου με έντυπο υλικό και αναμνηστικά δώρα
  • Δικαίωμα στο γεύμα και στα μπουφέ
  • Δίπλωμα συμμετοχής στο συνέδριο
    Στο καλλιτεχνικό μέρος του Συνεδρίου θα εμφανιστούν οι Χορωδίες και τα Χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας.

    Η Οργανωτική Επιτροπή με την επιστολή αυτή απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής συνέδρου, στους απανταχού Σερραίους εκπροσώπους Πολιτιστικών Συλλόγων και Εθελοντικών φορέων, Δήμων του Ν. Σερρών και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.
Μεγάλη συμμετοχή συνέδρων στο «Β΄ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ» σημαίνει ισχυρή ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΗ δυναμική, καταξίωση του μεγάλου Εθνικού έργου που προσφέρουν οι Σύλλογοί μας, εξασφάλιση επιτυχίας ενός γόνιμου με ουσιαστικά αποτελέσματα Συνεδρίου.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ μέχρι  10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :
Νούλης Ιωάννης (Πρόεδρος)  6944876303,
Μουτσίδου Τούλα (Γ. Γραμματέας) 6942655600,
Τσελεπής Αλέξανδρος (ταμίας) 6977700469

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ